Valrörelsen är igång

Go down

Valrörelsen är igång

Post  Evert on Sun 11 Feb - 20:26

Jag trivs som bäst när det är valår när debatterna avlöser varandra. Vänsterpartiet har idag avslutat sin kongress och står nu längre än någonsin från övriga partier. Moderaterna skärper tonen i flyktingfrågan och plockar röster från SD. Miljöpartiet som tidigare höll en hög profil som kompromisslöst oppositionsparti och till och med hade en kolbit med sig till valdebatterna har under tre och ett halvt år varit Stefan Löfvens dörrmatta. KD riskerar som vanligt att åka ur riksdagen, Liberalerna har blivit av med sina viktigaste frågor, men Centerns Annie Lööf är fortsatt stark.

Enligt min mening finns det inte plats för åtta partier i riksdagen, särskilt inte när Sverigedemokraterna är så starka. Jag gissar att något av småpartierna åker ut. Själv tippar jag på en mittenregering efter valet då inget av blocken just nu är moget nog att samarbeta med Sverigedemokraterna. Det kommer säkerligen att ändras som i så många andra Europeiska länder, men för närvarande verkar det inte aktuellt. Ett spännande halvår väntar dock :)
avatar
Evert

Poäng : 2493

Back to top Go down

Re: Valrörelsen är igång

Post  Max Ronalds on Tue 13 Feb - 7:13

30,66 blir valets intressantaste siffror. Det var den procentandel som Socialdemokraterna fick i valet 2010 under ledning av Mona Sahlin. Slutar Socialdemokraterna under de siffrorna trots partiledarbyte, högkonjunktur och allmänna satsningar på lag och ordning så kan vi nog konstatera en trend som kommer att hålla i sig det här århundradet. https://www.youtube.com/watch?v=Q14B1drvYQM&t=59s
avatar
Max Ronalds

Poäng : 2995

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum