Har exilen tuff konkurrens?

Go down

Har exilen tuff konkurrens?

Post  Dunkelman on Tue 23 Aug - 14:47

Här är kanske an av anledningarna till att Exilen har så få besökare. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13508510.ab

"Rasismen ökar på nätet

15 000 rasistiska hemsidor sprider hatpropaganda Hatpropagandan blomstrar på nätet. På bara två år har antalet främlingsfientliga hemsidorna fördubblats, visar en ny rapport. – Det är en farlig utveckling. Det finns många förvirrade konspirationsteorier på nätet, säger integrationsminister Erik Ullenhag (fp).

Rasismen i Europa begränsas inte längre till samtal över köksbordet. Internet har invaderats av webbsidor vars huvudsyfte är att sprida främlingsfientliga ideologier. Det visar en rapport från Forum för levande historia, beställd av regeringen. – Hatideologierna är ett hot mot öppenhet, tolerans och trygghet. Det behövs en ökad kunskap om dessa fenomen och hur man ska bemöta dem, säger integrationsminister Erik Ullenhag, som beställt utredningen. 15 000 hemsidor På bara två år har antalet hemsidor med rasistiskt innehåll nära på fördubblats. 2009 fanns det omkring 8 000 rasistiska hemsidor globalt - i dag är de 15 000 stycken, enligt uppgifter från Wiesenthal center och nätverket INACH, en paraplyorganisation för organisationer mot hat och diskriminering på internet. Till detta kommer kommentarfälten på mediernas och minoritetsgruppernas webbsidor, som ofta används som diskussionsforum för antisemitiska och islamofobiska teorier. – Närvaron av dessa grupper har inte bara ökat utan också blivit mer professionaliserad. Man vill locka läsare till sina egna sidor och i många fall har muslimska sidor tvingats stänga ner eftersom de fått så mycket rasistiska kommentarer, säger Birgitta Löwander vid Forum för levande historia, en av forskarna bakom utredningen.

"Judisk världskonspiration" Främst handlar det om antisemitism och islamofobi, med konspirationsteorier som en röd tråd. Judarna beskrivs som de yttersta konspiratörerna, som styr hela skeendet, agerar i det fördolda och har tagit makten över media. Muslimerna får rollen av den fysiska ockupanten som aktivt försöker ta över samhället genom massinvandring, moskébyggen och barnafödande. – Vissa anser att judarna ligger bakom flyktingströmmarna för att kunna härska och söndra. Där kommer muslimerna också in i bilden. Man tror att de försöker försvaga samhället genom att föda fler barn och så småningom bli en majoritet och införa sharialagar, säger David Lagerlöf, som undersökt antisemitism och islamofobi för tidsskriften Expo. I Sverige har både muslimska och judiska grupper sett en kraftig ökning av rasismen under de senaste åren. – Jag tror att internet har fungerat som en katalysator för rasismen. Vi ser en konstant ökning av nätrasismen. Många som inte vågar gå ut på gatorna och tycka har lättare att göra det på en datorskärm, säger Omar Mustafa, ordförande i Islamska förbundet i Sverige. Att vidta rättsliga åtgärder mot de rasistiska hemsidorna är näst intill omöjligt. Och att begränsa yttrandefriheten är inte en lösning, menar Erik Ullenhag. Stora mörkertal Men den ökande rasismen stannar inte bara på nätet. Enligt statistik från Brå anmäldes 161 brott med antisemitiska motiv och 272 brott med islamofobiska motiv år 2010. Mörkertalen tros vara stora. – Det har blivit värre. Tidigare blev man kallad "jävla jude", nu sätts våra kapell i brand och vi får dödshot, säger Lena Posner-Körösi, ordförande för Judiska Centralrådet i Sverige. Hur problemet ska hanteras är ännu inte klart. Men en utredning som tillsattes i maj har fått i uppdrag att ta fram konkreta förslag för hur Sverige ska kunna bemöta främlingsfientligheten, säger Erik Ullenhag. – Vi behöver ta ett större ansvar på nätet."
avatar
Dunkelman

Poäng : 3389

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Robin Shadowes on Tue 23 Aug - 15:57

Det är ingen jävla konspirationsteori men ren skär verklighet. Inte för att det spelar ingen roll, för vad vi ser nu är Introt till den stora Ouvertyren som går ut på att släcka ner dessa 15000 hatar-sidor.
avatar
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 3882

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Ådärkomdenja on Tue 23 Aug - 17:10

Det borde vara tvärtom. Kontroversiella och icke-menlösa sajter borde få en ökande besökartillströmning, inte minskande. Nyfikenhet är som bekant en välkänd egenskap hos svensken.
avatar
Ådärkomdenja

Poäng : 3731

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Germanen on Tue 23 Aug - 18:24

Det har ju nyligen varit snack om att bland annat google skulle ändra algoritmerna så att "hatar-sidorna" skulle begravas långt bak i sökresultaten. Vem vet de kanske redan har börjat.
avatar
Germanen

Poäng : 2592

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Dunkelman on Tue 23 Aug - 19:02

Ådärkomdenja wrote:Det borde vara tvärtom. Kontroversiella och icke-menlösa sajter borde få en ökande besökartillströmning, inte minskande. Nyfikenhet är som bekant en välkänd egenskap hos svensken.


Nationell.nu växer så det knakar. De är storordiga och skriver att de haft 40 000 unika besökare
på en dag. Kan det verkligen stämma?

"Nationell.nu fortsätter växa och har lyckats ta sig in på den åtråvärda Topp 500-listan på statistiksidan alexa.com. Sajten är nu den 477:e största sajten i Sverige, enligt Alexa. Större än sidor som wired.com (493) och foxnews.com (498), alltså Rupert Murdochs medieimperuim.

Alexa.com baserar sin statistik på externa källor som inlänkar. Rent besöksmässigt kan alltså nationell.nu vara mycket större. Många drar sig för att hänvisa till nationell.nu, på grund av sidans radikala innehåll. Nationell.nu finns inte ens med på Wikipedia – trots att sidan till exempel pekats ut som den mest ”extrema” på hela nätet av organisationer som Svenska kommittén mot antisemitism.

”Vem kunde tro att radikala nationalister på något sätt skulle kunna besegra judiska mediemoguler”, säger en nyhetstipsare till nationell.nu"

http://www.nationell.nu/2011/08/20/nationell-nu-fortsatter-vaxa-storre-an-fox-news/


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aftonbladet tappar. Det finns skäl att tro att folk slutat köpa papperstidningen, men att de ändå
läser skräpet på nätet...

"Medan nättidningar som nationell.nu går starkt framåt har Aftonbladet tappat så många läsare att tidningen tvingas ta fram besparingsåtgärder under hösten.

”Förbered er mentalt på nedskärningar. Det var beskedet som Anna Settman gav Aftonbladets anställda på fredagens informationsmöte”, uppger källor för dagensmedia.se.

Internt på Aftonbladet ryktas det om personalneddragningar på mellan 50 och 100 personer.

Jenny Ågren, fackklubbsordförande på Aftonbladet, bekräftar uppgifterna.

– Det vi fick veta är att det kommer komma något under hösten men vi fick inget besked om när eller hur många som kommer drabbas. För mig kan hösten vara allting från september till november så vi vet egentligen ingenting, säger hon till dagensmedia.se.

Enligt Ågren beror nedskärningarna på att Aftonbladet ”inte presterar samma vinst som vi gjorde förra året och att vi tappar i upplaga”.
http://www.nationell.nu/2011/08/22/ta-fram-tartan-aftonbladet-tvingas-sparka-100-anstallda/

avatar
Dunkelman

Poäng : 3389

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Dunkelman on Tue 23 Aug - 20:51

Robin Shadowes wrote:Det är ingen jävla konspirationsteori men ren skär verklighet. Inte för att det spelar ingen roll, för vad vi ser nu är Introt till den stora Ouvertyren som går ut på att släcka ner dessa 15000 hatar-sidor.

Jo det går att percipiera vibbarna.
Percipiera = känna (det lärde jag mig idag) :)
avatar
Dunkelman

Poäng : 3389

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Ådärkomdenja on Wed 24 Aug - 18:09

Sajter som PI och Nationell skiljer sig kraftfullt från t ex Exilen. Här finns ingen drivande kraft, inga eldsjälar i ledningen (RH skulle nog skruva på sig i sin asiatiska grav om han vetat utvecklingen), ingen 'redaktion' som provocerar och agerar. Här finns enbart en spillra av exilensare från tidigare upplagor, som inte känner igen sig, kanske hoppas på en förändring. Som i dagsläget verkar väldigt avlägsen. Man får nog ta sig en funderare inom forumledningen, hur man tänker sig framtiden. Det känns som vi få exilensare är reliker i ett uppsamlingsheat. Som en PRO-avdelning i Hålbytjärns fjällby, där man träffas slumpvis för att dricka en kopp kaffe, och säga "det var bättre förr".
avatar
Ådärkomdenja

Poäng : 3731

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Robin Shadowes on Wed 24 Aug - 22:05

Ådärkomdenja wrote:Sajter som PI och Nationell skiljer sig kraftfullt från t ex Exilen. Här finns ingen drivande kraft, inga eldsjälar i ledningen (RH skulle nog skruva på sig i sin asiatiska grav om han vetat utvecklingen), ingen 'redaktion' som provocerar och agerar. Här finns enbart en spillra av exilensare från tidigare upplagor, som inte känner igen sig, kanske hoppas på en förändring. Som i dagsläget verkar väldigt avlägsen. Man får nog ta sig en funderare inom forumledningen, hur man tänker sig framtiden. Det känns som vi få exilensare är reliker i ett uppsamlingsheat. Som en PRO-avdelning i Hålbytjärns fjällby, där man träffas slumpvis för att dricka en kopp kaffe, och säga "det var bättre förr".

Ville han inte ens vila i fäderneslandet? :face:
avatar
Robin Shadowes
Leg. Vampür

Poäng : 3882

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Dunkelman on Thu 25 Aug - 15:00

Ådärkomdenja wrote:Sajter som PI och Nationell skiljer sig kraftfullt från t ex Exilen. Här finns ingen drivande kraft, inga eldsjälar i ledningen (RH skulle nog skruva på sig i sin asiatiska grav om han vetat utvecklingen), ingen 'redaktion' som provocerar och agerar. Här finns enbart en spillra av exilensare från tidigare upplagor, som inte känner igen sig, kanske hoppas på en förändring. Som i dagsläget verkar väldigt avlägsen. Man får nog ta sig en funderare inom forumledningen, hur man tänker sig framtiden. Det känns som vi få exilensare är reliker i ett uppsamlingsheat. Som en PRO-avdelning i Hålbytjärns fjällby, där man träffas slumpvis för att dricka en kopp kaffe, och säga "det var bättre förr".
'

Jag är säker på att det bara krävs lite enkla marknadsföringsmässiga åtgärder för att få fart på Exilen, som t.ex. fixa länken till Exilen på Jan Millds blogg. Nu länkas man till den gamla adr. - inte så bra…om det ska bli fler besökare. http://janmilld.wordpress.com/
avatar
Dunkelman

Poäng : 3389

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Ådärkomdenja on Thu 25 Aug - 17:22

Robin Shadowes wrote:
Ådärkomdenja wrote:Sajter som PI och Nationell skiljer sig kraftfullt från t ex Exilen. Här finns ingen drivande kraft, inga eldsjälar i ledningen (RH skulle nog skruva på sig i sin asiatiska grav om han vetat utvecklingen), ingen 'redaktion' som provocerar och agerar. Här finns enbart en spillra av exilensare från tidigare upplagor, som inte känner igen sig, kanske hoppas på en förändring. Som i dagsläget verkar väldigt avlägsen. Man får nog ta sig en funderare inom forumledningen, hur man tänker sig framtiden. Det känns som vi få exilensare är reliker i ett uppsamlingsheat. Som en PRO-avdelning i Hålbytjärns fjällby, där man träffas slumpvis för att dricka en kopp kaffe, och säga "det var bättre förr".

Ville han inte ens vila i fäderneslandet? :face:

Nej. Hans egen vilja var uttalad i det fallet. Sverige var ett avslutat kapitel även i detta avseende.

Jag gav honom mina hedersbetygelser, när jag kom ner några veckor efter hans frånfälle, genom ett
besök på kyrkogården och graven där han lades till sista vilan. Det finns en särskild kyrkogård, för
bl a utlänningar som bosatt sig i landet. En mycket välskött och vacker plats, belägen på Taurus-
bergens sluttningar.
avatar
Ådärkomdenja

Poäng : 3731

http://files.myopera.com/foolishworld/albums/667915/rotsnake.png

Back to top Go down

Re: Har exilen tuff konkurrens?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum