Nya Desktop är elslukare

Go down

Nya Desktop är elslukare

Post  Axel on Thu 24 Nov - 4:36

Min gamla PC drar visst 150 watt. Jag trodde att de nya borde vara strömsnålare och tittade på 3, de var på 220, 300 och 600 watt. Vi byter till krångliga lampor för att snåla och köper datorer som drar mer ström. Kör man 2 häftiga PC tar de alltså över en kilowatt. Ingen som bryr sig?

Eller så får man köra bärbart, som alltid går snålt för att kunna gå på batteri och är ofta slöare, eller är de snabbare med 220 volt?
avatar
Axel
Bannlyst

Poäng : 3134

Back to top Go down

Re: Nya Desktop är elslukare

Post  Stratiotes Iesous C on Sun 27 Nov - 0:38

Glöm inte bort att tvspelen drar mycket (xbox och ps3).
http://www.intowit.com/2008/02/02/xbox-360-vs-ps3-power-usage/

många hem har ju tvspel plus dator.
avatar
Stratiotes Iesous C

Poäng : 3939

Back to top Go down

Re: Nya Desktop är elslukare

Post  Germanen on Tue 29 Nov - 6:30

Watten som står på baksidan av nätaggregatet på datorn är max belastningen den klarar av och inte det samma som den verkliga förbrukningen i jämförelse med andra elektronik prylar. Datorerna drar oftast inte så mycket ström vid normalt användande men belastar man dem med värsting grafikkort så drar de en jäkla massa el. Generellt sett är högre watt ratade nätaggregat effektivare om de belastas till 50% och billigare i drift. Säg att din dator drar 150-250W beroende på belastning då bör du ha ett nätaggregat på 450W men datorn kommer aldrig dra 450W för det.

Ja bärbara datorer är snabbare när man kopplar in dem i väggen men batteriena slits av det eftersom de helatiden är på undehållsladdning. Bästa är att ta ur batteriet när datorn är inkopplad i väggen.
avatar
Germanen

Poäng : 2592

Back to top Go down

Re: Nya Desktop är elslukare

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum